Переговори щодо дочірні структур "Сбербанку Росії" зірвалися через покупця, який намагався залучити до угоди і продаж Липецької кондитерської фабрики холдингу Roshen.

Про це пишуть російські ЗМІ.

"У кінці січня пан Пасенюк запропонував зробити частину угоди "понятійну угоду", яка також включала б продаж Липецької фабрики Roshen. З 2015 року на майно фабрики накладено арешт на 181,5 мильйонів рублів, нібито отриманий у вигляді відшкодування ПДВ за підробленими документами. Угоди фабрики з майном були обмежені", - повідомляє джерело.

Проте дана угода не може бути укладена, оскільки її заблокували на "президентському рівні".

Також російська сторона заявила, що переговори не можуть далі тривати, оскільки ціну на покупку підприємств сильно завищили.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Початково було запропоновано 680 млн доларів, але після озвученої вартості ЛКФ в 250 мільйонів доларів при реальній не більше 120-140 мільйонів доларів переговори втратили будь-який сенс для російської сторони", - сказали представники переговорів.

Зазначається, що покупцем дочірніх структур "Сбербанка" був екс-співвласник Укрсиббанку Олександр Ярославський.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", "Сбербанк" ввів обмеження на безготівковий розрахунок .