Співробітникам українських спецслужб вдалося просунутися в розслідуванні справи про обстріл генконсульства Польщі в Луцьку.

Про це повідомив начальник Управління СБУ у Волинській області Юрій Фелонюк під час брифінгу. Він зазначив, що правоохоронцям вдалося відшукати певні "зачіпки", але деталі не розголошуються в інтересах слідства.

Для розслідування задіяли слідчо-оперативна група співробітників СБУ і Нацполіціі під процесуальним керівництвом прокуратури. Фелонюк додав, що за фактом обстрілу порушено кримінальне провадження за статтею "терористичний акт".

"Останнім часом почастішали випадки вандалізму і знищення культурно-історичних пам'яток польського народу на території України. У цих проявах простежується почерк Російської Федерації, дії якої спрямовані на розхитування і дестабілізацію взаємини між Україною і Польщею. Всі ці факти розслідуються правоохоронними органами", - пояснив Фелонюк.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, в СБУ заявили, що в нападі на генеральне консульство Польщі чітко простежується причетність Кремля.