У США вчені дослідили вплив космічного випромінювання на живі організми і зробили висновок, що астронавтам на Марсі загрожують смертельні хвороби.

Про це повідомляє RandMagazine.

По закінченню лабораторних експериментів фахівці заявили про підвищений ризик розвитку лейкемії для поселенців Червоної планети. Виявилося, що випромінювання не тільки руйнує клітинну структуру, а й негативно впливає на приток крові.

Щоб визначити рівень небезпеки, вчені пересадили людські стовбурові клітини мишам. З часом ознаки хвороби у них проявилися, тому тепер американці працюють над створенням спеціальної харчової добавки, яка може захистити організм.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що поселенцям Марсу знадобиться багато часу, щоб адаптуватися до життя на планеті. Серед основних ризиків для здоров'я вчені вважають ймовірність мутації шкіри до червоного відтінку, а також появу психічних розладів.

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще