Компанія InterDigital опублікувала дані свого звіту, згідно якому за прогнозами експертів через кілька років вже більше 2/3 азіатських операторів використовуватимуть зв'язок п'ятого покоління.

Аналітики вважають, що північноамериканський ринок буде охоплювати 5G всього наполовину, а Європу і того менше.

У США, у свою чергу, стверджують, що саме ринок Північної Америки буде лідирувати у впровадженні зв'язку п'ятого покоління.

Корейська компанія SK Telecom планує продемонструвати прототип вже через три роки. Японський оператор DoCoMo запланував запуск 5G вже в 2020 році. Вони зроблять це спеціально до літніх Олімпійських ігор.

Читайте також: Британський радіоаматор зв'язався з МКС з гаража

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Багато азіатських операторів також намагаються не відставати від своїх конкурентів. Однак, на думку експертів, як би їм цього не хотілося, але більшість компаній запустять зв'язок п'ятого покоління тільки в 2021-2022 році.

Також представники InterDigital провели дослідження. З його допомогою вони визначили, що до основних передумов запуску зв'язку п'ятого покоління відносяться висока широкосмугова продуктивність та Інтернет.

Щодо віртуальної реальності, про яку так багато згадують останнім часом, то аналітики стверджують, що цей фактор не є серед головних причин впровадження 5G.