Компанія XTI Aircraft сподівається зайняти місце між автомобілями і персональними літаками зі своїм новим легким літальним апаратом. Він дозволить людям переміщуватись "від дверей до дверей".

Про це повідомляє Popular Science.

Апарат створив інженер Девід Броуді. Він отримав назвою TriFan 600. Броуді ще в 2012 році почав мріяти про повітряні подорожі з однієї точки в іншу.

З тих пір йому вдалося зібрати команду експертів авіації. До неї увійшов Джефф Піно, колишній президента Sikorsky Aircraft, і Чарлі Джонсона, колишній президент Cessna.

Вони представили перший комерційно сертифікований високошвидкісний літак з великим радіусом польоту і вертикальним зльотом та посадкою.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

TriFan 600 використовує три пропелера з газотурбінними двигунами. Після зльоту два розташованих в крилах пропелера повертаються і забезпечують пряму тягу.

Читайте також: Безпілотник Sony поєднує переваги літака і вертольота (відео)

Два двигуна літака будуть розвивати потужність в 2600 кінських сил. Це дозволить підняти шестеро пасажирів на висоту до дев'яти тисяч метрів. Апарат зможе розвинути швидкість до 643 кілометрів година.

На даний момент команда Броуді запустила краудфандінговую кампанію зі збору коштів на будівництво першого прототипу літака, який зможе довести життєздатність ідеї.