"Формула-1" збирається почати випробування закритого кокпіта болідів. Цей крок спрямований на підвищення безпеки пілотів.

Про це повідомляє Motorsport.com.

Концепт кокпіта дивного вигляду розробила Mercedes-Benz Motorsports. Вона є одним з лідерів команд в F1. Пізніше цю ідею на озброєння взяла Міжнародна автомобільна організація - FIA.

Ідея закритого кокпіта не нова, але це перший випадок, коли FIA її протестує в реальних умовах.

У 2012 році FIA Institute провів випробування так званої "клітки" безпеки. Її зазвичай використовують в дрег-рейсингу. У металевий каркас вистрілили 20-кілограмовим колесом. Випадково місце удару прийшлося саме на те місце, де знаходилася б голова гонщика. Каркас все витримав і колесо відскочило.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Читайте також: Париж був шокуваний суперкарами мажорного киянина (фото, відео)

Проте всі ці дизайни захисних кокпітів мають певні проблеми. Найпоширенішими з них є обмеження огляду і можливість пілота вибратися з машини після аварії.

Також існують побоювання того, що відбиті уламки частини захисного каркаса можуть потрапити в самого пілота. Проте підвищення кількості аварій, травм та смертей, пов'язаних з багатьма видами гонок, потребує пошук нового ефективного вирішення.