У штаті Мічиган з'явилась зменшена копія мегаполісу, в якому мешкають лише роботи та автоматизовані машини. Площа цього міста складає 13 га, а вартість проекту склала 10 млн доларів.

Це місто створили на території Мічиганського університету для тестування безпілотних автомобілів та техніки із штучним інтелектом. У мегаполісі присутні фасади будинків, дороги та навіть роботизовані пішоходи.

Окрім працівників університету, до проекту долучилась влада штату, а також такі світові компанії, як Ford, GM, Toyota, Qualcomm та Verizon. У цьому місті можна буде тестувати прилади навіть взимку, адже це дасть змогу побачити, як техніка реагує на погодні умови.

Директор Мичіганського університету Пітер Светман запевнив, що автоматизація машин є справжнім проривом у сферах безпеки, енергетики та економії.

Читайте також: Безпілотник Sony поєднує переваги літака і вертольота (відео)

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

На майданчику зможуть тестувати свої прилади будь-які компанії. Google вже виявив бажання протестувати у таких умовах свій безпілотний автомобіль.