Користувач форуму RCGroups під ніком Harcoreta за допомогою 3D-друку створив робочу модель турбовентиляторного двигуна General Electric GEnx-1B, що використовується на літаках Boeing 787.

Діаметр вентилятора з 18 лопатками становить 100 міліметрів, діаметр ротора турбіни з такою ж кількістю лопаток становить 34 міліметра. Тяга роздрукованої моделі двигуна GEnx-1B перевищує 0,5 кілограмів, що дозволяє використовувати двигун з прямим призначенням: за словами Harcoreta, він планує встановити двигун на радіоуправляючому літаку, тому в моделі навіть передбачений реверс для полегшення гальмування при посадці.

Читайте також: Боротися з раком допоможе 3D-копія ДНК

3D-друк також використовується при створенні реальних двигунів. Наприклад, NASA в кінці серпня протестувало турбонасосний агрегат, який майже наполовину складається з 3D-друкованих деталей.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще