Американський бізнесмен і винахідник Елон Маск під час інтерв'ю у вечірньому шоу Стівена Колберта розповів про колонізацію Марса і двох способах, які дозволять зробити планету більш теплою.

Про це повідомив Bloomberg у четвер, 10 вересня.

Марс можна нагріти за допомогою парникових газів або термоядерної бомби, сказав Маск, виступаючи на шоу. На його думку, насичення планети парниковими газами займе дуже багато часу. Однак, якщо над полюсами Марса скинути термоядерні бомби, то планета нагріється значно швидше.

Відповідаючи на пропозицію Маска, Кольберт сказав, що так чинять суперзлодії. Ведучий шоу попросив бізнесмена відповісти, до кого той себе зараховує: супермен або суперлиходій. У відповідь Маск попросив не застосовувати до нього таку класифікацію: "Я намагаюся робити корисні речі".

Мільярдер Елон Маск очолює компанію Tesla Motors, яка випускає електромобілі. Він також відомий як засновник компанії SpaceX, яка виробляє багаторазові вантажні космічні кораблі Dragon. Стан Маска оцінюють у 10 мільярдів доларів.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

У січня 2015 року Маск оголосив, що створить в космосі глобальної систему супутників, які забезпечать інтернетом всіх жителів Землі і колонізаторів Марса. Для роздачі космічного інтернету Маск збирається запустити на орбіту 700 супутників, які працюватимуть на висоті 1200 кілометрів. "Ми розглядаємо проект як довгострокове джерело доходів для SpaceX, щоб фінансувати місто на Марсі", - говорив тоді Маск.

Читайте також: Елон Маск пообіцяв третю модель Tesla за 35 тисяч доларів

Компанія SpaceX оголосила про плани почати колонізацію Марса в 2012 році. По ідеї Елона Маска, в першу експедицію увійдуть 10-15 чоловік, які попрямують в космос з обладнанням для виробництва промислового метану і кисню.

У майбутньому на Марс почнуть відправляти матеріали для створення великих прозорих куполів, які стануть накачувати киснем. Кожну відправку на Марс в компанії оцінюють в 500 тисяч доларів. Перші експедиції будуть не часті, але в підсумку число жителів марсіанського міста планується довести до 80 тисяч.