Американське представництво японської компанії Toyota отримало патент на розкладні крила для авто.

Про літаючі машини марять вже кілька десятиліть. Вони залишатимуться в тренді ще протягом довгих років.

Для того щоб коли-небудь облюбувати цю нішу, Toyota вирішила запатентувати розкладне крило-етажерку для літаючого автомобіля. У патентній заявці компанії зазначається, що розроблена технологія передбачає установку на дах машини конструкції з чотирьох крил. Вони будуть лежати один на одному і висуватися по черзі вгору в момент зльоту.

Читайте також: Land Rover створив систему, яка робить трейлер прозорим (відео)

Величина підйомної сили буде змінюватись в залежності від кількості задіяних крил. Вони будуть гнучкими і із змінною кривизною профілю. Це потрібно для того, щоб в складеному стані щільно прилягати один до одного.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Такого роду незвичайна конструкція крил дозволить Toyota не перевищувати величину габаритів стандартного автомобіля і дозволить безперешкодно пересуватися по дорогах загального користування.

Втілити ж в життя цю технології інженери планують за допомогою двох телескопічних приводів, прикріплених до кожного з крил. Інші подробиці технології крила-етажерки компанія поки не розголошує.