У Харкові представили останню українську розробку - модифікацію бронетранспортера БТР-3 з приставкою "Е1".

Про це пише АвтоЦентр.

"Серія бронетранспортерів БТР-3 була спроектована Харківським конструкторським бюро машинобудування ім А.А. Морозова. Вона стала логічним продовженням попередника - БТР-80. При збереженні основної компоновки бойової машини, помітно переробили самі модулі - з урахуванням можливостей промисловості та наявності вітчизняних комплектуючих", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Створено самознищувальний чіп для захисту інформації (відео)

Партії бронетранспортерів БТР-3 раніше продали до Азербайджану, М'янми, Таїланду, Еквадору, Чаду та інших країн, що розвиваються.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зварний корпус бронемашини виконаний з листової катаної сталі, розташованої під великими кутами нахилу, її товщина може досягати від 4 до 30 мм.

Герметичний корпус посилено кевларом. Це забезпечує противокульний і протиосколковий захист екіпажу.

При необхідності броньовий захист можна нарощувати за рахунок використання додаткової навісний броні.

Відсік управління включає робочі місця водія-механіка і командира БТР, а центральна частина призначена для десанту і стрілка-оператора, керуючого модулем озброєння

У даху відділення десанту є аварійні люки, по бортах виконані амбразури з бронезаслонками і спостережливими приладами для ведення десантниками вогню з особистої зброї.

Оновлений БТР-3Е1, у порівнянні зі своїм радянським попередником, став на 45 см вище і майже на три тонни важче.