МВС Росії звинуватило компанію Apple за пропаганду гомосексуалізму серед неповнолітніх.

Як повідомляє Gazeta.ua, проти американської компанії порушили адміністративну справу.

Юрист Ярослав Михайлов побачив пропаганду ЛГБТ-цінностей в емодзі, які з'явилися в оновленій операційній системі iOS 8.3.

Для з'ясування cитуації емодзі спрямували на експертизу в Міжрегіональне бюро судових експертиз ім. Сікорського.

Експерти установи повинні вирішити, чи присутня в смайлах інформація, яка завдає шкоди здоров'ю чи розвитку дітей.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Якщо бюро підтвердить підозри поліцейських про пропаганду гомосексуалізму, то компанія Apple муситиме виплатити від 800 тисяч до одного мільйону рублів штрафу.

Також компанії загрожує повна зупинка діяльності на території Росії.

Читайте також: Apple випустила оновлення операційної системи WatchOS 2

Нагадаємо, що депутат Законодавчих зборів Петербурга Віталій Мілонов вже звинувачував емодзі "одностатевих пар" в пропаганді гомосексуалізму.

На думку депутата, компанія мала б "випустити російський патч, як для Китаю" – а інакше слід маркірувати iOS 8.3 значком "18+" і продавати його у спецмагазинах "разом із батогами й кляпами".

Нагадаємо, що є різниця між iphone xs китай і iphone xs польський.