Аеропорт це дуже гучне місце. На відстані 25 метрів шум двигунів злітаючого літака досягає 150 децибел. Цього достатньо, щоб розірвати барабанні перетинки. Але Boeing вважає, що цьому шуму можна знайти корисне застосування.

Про це повідомляє Popular Mechanics.

Компанія розробляє спосіб генерації електрики з реву двигунів.

У новому патенті викладаються основи нової технології. Першим кроком буде встановлення "колекторів звукових хвиль" вздовж злітно-посадкової смуги. Вони виглядають як супутникові тарілки і є величезними "вухами". Їх спрямують у бік джерела звуку. Звукові вібрації будуть приводити в рух турбіну. Отримана таким чином електроенергія буде повертатися в аеропорт.

Читайте також: Крила для літаків виготовлятимуть з цукру

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

У 2011 році в Массачусетському технологічному інституті вже піднімали цю тему і її з ентузіазмом зустріли експерти.

"У цьому звуці міститься енергія, але її щільність буде дуже низькою і не існує способу захопити її всю. Знадобиться дуже голосний і тривалий шум, щоб отримати будь-які результати", - сказав віце-президент Енергетичного клубу МТІ Девід Коен-Танугі,

Варто зауважити, що багато інших розробок Boeing поки так і не втілилися в реальність. Відповідно, немає гарантії, що і цей патент коли-небудь знадобиться.