Сьогодні американська ІТ-компанія Google святкує 17-річницю свого існування. З цього приводу на домашній сторінці пошукової мережі з'явилась святкове зображення.

Розробники програмного забезпечення зазначили, що у різний час день народження компанії святкували у різний день. А точний рік народження Google залежить від того, з якого моменту вести відлік.

У 1995 році засновники пошукової мережі Ларрі Пейдж і Сергій Брін вперше зустрілися у Стенфорді. Незабаром вони створили свій перший проект, який мав назву BackRub. Ця система використовувала інноваційних підхід пошуку відповідних запитів.

Офіційно домен Google зареєстрували у 1997 році, але лише через рік він став доступним для користувачів. У самій компанії саме 27 вересня 1998 року вважають днем створення корпорації.

Читайте також: NASA збирає термінову конференцію по Марсу

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

На сьогодні Google є не лише найпопулярнішою у світі пошуковою системою, а й мільярдною корпорацію, яка має власну операційну систему Android та інші сервіси для домашнього користування і бізнесу.