Американська компанія Advance Robotix створила незвичайний безпілотник FLYBi. У його комплектацію входять спеціальні окуляри віртуальної реальності. З їх допомогою оператор дрона може бачити зображення, одержане в режимі реального часу з камери літального апарату.

Камера на квадрокоптері має круговий огляд. Керувати нею можна простим поворотом голови за допомогою датчиків, вбудованих в окуляри. Вони відстежують рухи голови людини і передають інформацію системі управління поворотним механізмом камери.

Дрон важить один кілограм і може перебувати в повітрі 25 хвилин на відстані до двох кілометрів від оператора. Вбудовані в нього ультразвукові датчики дозволяють FLYBi уникати зіткнень з перешкодами.

Читайте також: Люди навчилися читати думки на відстані півтора кілометра (відео)

Управляти квадрокоптером компанії Advance Robotix можна не тільки поворотами голови, але і за допомогою смартфона, а також спеціального пульта управління.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

FLYBi може як пересуватися по заданому маршруту або ж слідувати за оператором завдяки спеціальному режиму.

Ще однією примітною особливістю безпілотника є наявність вбудованого механізму автоматичної заміни акумулятора. Це дозволяє апарату самостійно та швидко змінити батарею і продовжити політ.