Шведська компанія Saab розробила мобільний камуфляж для військової техніки. Він дозволить ефективно маскувати її в умовах міської забудови.

Про це повідомляє офіційний сайт компанії.

Нова технологія заснована на існуючій конфігурації мультиспектрального мобільного камуфляжу Barracuda MCS. Система дозволяє маскувати бойову техніку в оптичному і інфрачервоному спектрі. Також вона робити її малопомітною для радіолокаційних станцій.

Читайте також: Новим безпілотником можна управляти рухом голови (відео)

Камуфляж від шведської компанії являє собою рельєфну маскувальну тканину, якою укривається військова техніка. Вона виготовлена ​​з різних геометричних фігур білого, чорного і пісочного кольорів. Це дозволяє приховувати форму і розміри військової техніки.

Популярні новини зараз
Боржникам за воду почнуть приходити червоні платіжки: кому загрожують відключення Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Saab тримає технічні подробиці системи в секреті. Шведи стверджують, що оновлений камуфляж Barracuda MCS призначений, насамперед, для укриття бойової техніки від снайперів або загонів з переносними ракетними комплексами, ускладнюючи її виявлення і знижуючи уразливість в умовах міста.