У світі все більшої популярності набирають екологічно чисті автомобілі. Зокрема, з гібридною силовою установкою або ж повністю на електротязі.

Проте їм всім, незважаючи на тип двигуна, періодично потрібна підзарядка. Це вже стало звичним моментом у роботі всіх нині існуючих електромобілів.

Австралійська компанія з Мельбурна EVX Ventures, схоже, збирається зламати цей стереотип.

Їх автомобіль буде їхати в буквальному сенсі нескінченно. Він отримав назву Immortus, тобто "безсмертний". Проте існує одне обмеження - у разі сонячної погоди. Загалом, поверхня електромобіля покрита семи квадратними метрами сонячних панелей.

Читайте також: Tesla розсекретила новий електрокар Model X (фото)

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Якщо поглянути на зовнішність Immortus, то здогадаєтеся, що в його основу лежить гоночна концепція. За базу розробники взяли ідею Aurora Solar Car. На розгін до "сотні" з місця, електромобіль витрачає близько семи секунд.

При цьому, максимальна швидкість електрокара становить 150 км/год.

За попередніми прогнозами, вартість Immortus буде складати близько 370 тисяч доларів. Перший зменшений прототип електромобіля продемонструють ближче до кінця поточного року на виставці SEMA у американському місті Лас-Вегас.