Марсохід Curiosity сфотографував фрагмент гори Шарп на Марсі.

Про це розповіли у прес-службі NASA.

"На передньому плані знімка на відстані трьох кілометрів від камери видно найвищі хребти, багаті гематитом і оксидом заліза. За ними - пагорби з глинистих мінералів, за якими ховаються гладкі гори з сульфатних мінералів", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Сенсація NASA: на Марсі є вода (фото, відео)

Багате розмаїття мінералів на цій ділянці гори Шарп свідчить про активні процеси в атмосфері стародавнього Марса, зокрема, пов'язані із впливом на породи води і вітру.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Найближчим часом Curiosity почне досліджувати сфотографований фрагмент гори Шарп.

Вчені сподіваються порівняти зразки піщаних порід, добутих у різних районах, і по відмінностям в хімічному складі визначити їх ймовірну природу, зокрема, оцінити можливість їх потенційної взаємодії з водою в далекому минулому.

Вік кратера, який в діаметрі перевищує 150 кілометрів, оцінюють в 3,5 мільярда років, а його дно заповнене безліччю осадових порід, які зазнали ерозії. У давнину, імовірно, найбільш глибокі частини кратера були заповнені водою.