Міжнародна група науковців провела дослідження, яке показує унікальні зміни флори і фауни в Чорнобильській зоні відчуження.

Вчених очолив професор Джим Смітом з університету Портсмута, передає 24 канал з посиланням на The Guardian.

Звіт, опублікований в науковому журналі Current Biology, свідчить, що за 30 років після найсильнішої ядерної катастрофи Чорнобильська зона перетворилася на справжній заповідник з вовками, оленями, горностаями, кабанами і лосями.

Читайте також: Американці знайшли рештки бобра епохи динозаврів

Висновки вчених вражають - багатство флори та фауни в Чорнобилі свідчить, що присутність людей є більш руйнівним для дикої природи, ніж радіоактивне забруднення.

Популярні новини зараз
Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен" Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Дослідники виявили, що тут активно розмножуються як звичайні, так і рідкісні види тварин.

"Результати нашого дослідження не говорять про те, що радіація має позитивний вплив на дику природу, а лише демонструють, наскільки руйнівна для неї людина. Вкрай сумно визнавати, що люди - найгірші вороги дикої природи ", - говорить професор Сміт.