Японія вже дала світові велику кількість високотехнологічних досягнень. Зокрема готель з співробітниками-роботами і людиноподібного робота-вантажника. Тепер же Японія планує запустити в наступному році службу роботаксі.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Сама по собі ця ідея зовсім не нова. Google вже не один рік працює над перетворенням автономних автомобілів в таксі. Проте японці починають тестування таксі без водіїв. Вони возитимуть престарілих громадян префектури Канагава, що на південь від Токіо, в магазин за продуктами вже у найближчий час. Запуск запланований на наступний рік.

У проекті беруть участь уряд країни, влада префектури Канагава і Robot Taxi Inc, компанія, що розробила технології для машин-роботів.

Читайте також: Lexus використав картон для створення електрокара (відео)

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Для початку машини будуть курсувати лише по заданому маршруту. Його довжина складатиме близько трьох кілометрів. Частина маршруту проходитиме центральними міськими вулицями. Поки проект не вийде з експериментальної стадії в автомобілі на всяк випадок будуть перебувати інженери з Robot Taxi.

Компанія, створена інтернет-фірмою DeNA Co. і розробником технологій для автономних машин ZMP Inc., планує запустити сервіс в комерційну експлуатацію до 2020-го року. Роботаксі збираються пропонувати, в тому числі, і гостям з-за кордону, в тих районах, де недостатньо розвинений громадський транспорт.