Новий матеріал допоможе видалити токсичні важкі метали, такі як ртуть, з океану. Він імітує властивості природних коралів. Вчені з китайського університету Аньхой Цзяньчжу говорять, що їх винахід має потенціал для розробки інших підходів до очищення від забруднюючих речовин.

Токсичні іони важких металів потрапляють у воду разом з відходами людської діяльності та від виробництва. Це, зокрема, ртуть, свинець і миш'як.

Коли ці метали потрапляють у воду, то рослини і тварини поглинають їх. Згодом вони накопичуються в харчовому ланцюзі. В результаті це призводить до того, що токсичною стає навіть риба.

Зазначається,що близько 17 дітей на кожну тисячу, що живуть в рибальських поселеннях, мають ознаки впливу токсинів. До цього призвело споживання зараженої ртуттю риби.

Читайте також: Великий Бар'єрний риф охоронятимуть роботи

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Важкі метали, незалежно від концентрації, токсичні і для коралів. Китайські дослідники очолювані Ксіанбіо Вангом розробили пристрій, який абсорбує важкі метали. Нанопластини з оксиду алюмінію раніше використовували для видалення забруднюючих речовин із води. Нові - мають корало-подібну структуру.

Дослідники протестували коралові нанопластини. З'ясувалось, що вони можуть видалити приблизно в 2,5 рази більше ртуті з води, ніж традиційні наночастинки з оксиду алюмінію.

Ванг задоволений результатами, які показують хороший приклад для виробництва коралловидних адсорбентів. Він сподівається, що це дасть натхнення для подальших досліджень у розробці матеріалів, які імітують біологічні організми.