Провідна китайська авіаційна корпорація AVIC представила на осінній виставці в Тяньцзіні незвичайну розробку - літаючий робомобіль. Він отримав на звання Шай Лінг, що в перекладі з китайської означає "Швидка газель".

Автомобіль важить близько 100 кілограм, а для пересування в повітрі використовує шость гвинтів. На землі "Швидка газель" може їздити як звичайний автомобіль на чотирьох колесах.

Малий розмір літаючого робомобіль зумовлює його автономність. Це робить автомобіль хорошим і, найголовніше, недорогим вибором для ведення розвідувальних місій.

Читайте також: Toyota презентувала машину, яка живить будинок (відео)

Розробники в даний момент працюють над створенням більш великої версією Шай Лінг. У ній вже зможе розміститися людина.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Інженер Хуанг Шуйлінь сподівається, що "Швидка газель" стане поширеним видом транспорту в повсякденному житті китайців. Також творець робомобіль сподівається, що його винаходом зацікавиться китайське оборонне відомство. Шай Лінг може виконувати завдання, які недоступні для сучасних безпілотних апаратів. Все це можливо завдяки його здібностям їздити по землі, а також вертикально злітати.