Американська компанія DARPA вважає використання недорогих одноразових безпілотників у рятувальних операціях виправданим. Вона працює над програмою ICARUS. Цей дрон здатний буквально розчинятися по команді оператора або при попаданні у воду.

Про це повідомляє Popular Science.

Існують великі складнощі в утилізації повітряних транспортних засобів, що використовуються для доставки вантажів наземному персоналу. Система, яка виводить транспортні засоби із зони доставки громіздка і займає багато часу час. Вона також значно зменшує корисне навантаження апарату. DARPA працює над створенням автономного і високоточного апарату повітряної доставки. Дрон зможе безпечно доставляти вантаж, а після виконання місії зникати фізично.

Читайте також: У Китаї створили літаючий автомобіль-безпілотник

Кінцевим результатом роботи повинен стати безпілотник, який зникає протягом чотирьох годин після доставки або через півгодини після настання сутінків. Дрон зможе доставляти вантаж вагою до 1,4 кілограма в радіусі 10 метрів від цілі.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

ICARUS будуть випускати з повітряних куль з висоти понад 10 тисяч метрів. Після цього він пролетить не менше 145 кілометрів. Загальний розмах крил дрона не перевищить трьох метрів.

Це амбітне завдання і для його вирішення DARPA вкладає вісім мільйонів доларів. Агентство сподівається створити робочий прототип протягом 26 місяців.