Учень хіміко-біологічного класу Ужгородської гімназії Марк Дробніч збирає гроші на створення серії DIY-роботів під назвою ELFi Robotics.

Про це пише ain.ua.

"Роботів створюють на основі Lego, Tetrix, Arduino або Raspberry Pi. Вони базуються на додатку Brain App, який розробив школяр. У сумі йому треба зібрати 33 тисячі фунтів стерлінгів", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Boeing працює над створенням надлегкого металу (відео)

Згідно інформації, ELFi Robotics - продовження попередніх напрацювань Марка. Минулого року він був у фіналі конкурсу від Google зі своїм роботом, зібраним з конструктора Lego.

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Тоді він створив власний мікроскоп, який керувався Android-додатками.

Наразі, Дробніч розробив п'ять типів роботів: ELFi Small, Lucky, Newton, Behemoth і ELFi Big, для різноманітних завдань. Роботи також вміють працювати разом, дозволяючи вирішувати ще більше комплексних завдань.

Наприклад, ELFi Small і Behemoth можуть доставити предмет з одного приміщення в інше. На промо-відео Марк демонструє процес доставки банки Coca-Cola за допомогою голосової команди одному з роботів.

Головна особливість розроблених роботів - їх здатність до навчання. ELFi Big може запам'ятовувати рухи і відтворювати їх. Проект також служитиме базисом для навчання робототехніці.

На сайті проекту відбивається процес реалізації складових системи. Механічна частина була завершена на 95%, програмна - на 80%, освітня програма - на 70% і система штучного інтелекту - на 55%. На завершення всіх елементів мають піти зібрані на сайті кошти.