Американська компанія Blackberry випустила свій перший смартфон на популярній операційній системі Android. Розробники хоч і не втримали свою ОС на ринку, але залишили частинку себе у новій моделі.

Інформацію про новинку надав мобільний оператор зі США AT&T.

Новий смартфон отримав назву Priv, яка походить від слова Privacy (конфіденційність). Новинка поєднала у собі сенсорний моноблок, слайдер та телефон із Qwerty-клавіатурою. З нижньої частини апарату з'являються кнопки, які є фірмовою ознакою Blackberry.

Blackberry Priv має HD-дисплей розміром у 5,4 дюйми. Він має округлі краї, як і Samsung Galaxy S6 Edge. Камера телефону робить знімки розміром 18 Мп та знімає відео у форматі 4K.

За роботу смартфона відповідає шестиядерний чіпсет Qualcomm Snapdragon 808 із 3 Гб оперативної пам'яті. А фізична пам'ять апарату має 32 Гб та можливість майже безмежного розширення.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Цей апарат коштуватиме 699 доларів без оформлення контракту з мобільним оператором. Українські магазини поки не анонсували про новинку в їхньому асортименті.

Читайте також: У 2017 році ноутбуки і комп'ютери будуть з новою системою Android

Blackberry вирішила відмовлятися від власної ОС, а Samsung навпаки. Нещодавно корейський виробник представив новинку на власній ОС Tizen.