Заступник адміністратора Національного космічного агентства США з питань пілотованих космічних операцій Вільям Герстенмайер 19-20 листопада відвідає з офіційним візитом Україну.

Метою візиту делегації NASA є обговорення питань розширення двосторонньої співпраці в космічній сфері та перспективних спільних проектів, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У програмі візиту високопоставленого представника адміністрації NASA зустріч з керівництвом Державного космічного агентства України, а також відвідування провідних підприємств ракетно-космічної галузі України, які знаходяться в Дніпропетровську.

Читайте також: Зонд виявив на кометі Чурюмова - Герасименко кисень

Угода між урядами України та США про співробітництво у сфері дослідження та використання космічного простору в мирних цілях підписана сторонами в 1994 році і продовжена в 2008 році.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії
Показати ще

Серед перспективних проектів, що реалізуються сьогодні Україною й США в космічній сфері, міжнародна програма NASA із запуску вантажів до МКС за допомогою створеної за участю України нової ракети-носія (РН) середнього класу Antares. В українській космічної галузі пропонують США співробітництво, у тому числі, в області ракетного двигунобудування.

В історії українсько-американських відносин у космічній сфері цей візит є першим офіційним візитом керівництва NASA в Україні.

Нагадаємо, Україна і Сполучені Штати ведуть переговори щодо створення космічної ракети без залучення Росії.