Самка північного білого носорога Нола померла вчора, 22 листопада, у американському зоопарку Сан-Дієго в штаті Каліфорнія.

Про це пише Корреспондент.

"Тепер у світі залишились всього три особини цього виду тварин. Їхню популяцію вщент знищили браконьєри у дикій природі африканського континенту", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Столичні мавпи переїжджають в нові зимові вольєри в зоопарку

Носоріг помер у віці 41 року.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Нола була надзвичайно важливою твариною, не тільки для зоопарку Сан-Дієго, але і для всього світу", - розповіли працівники зоопарку.

Вона жила тут із 1989 року. В останні дня проходила лікування від бактеріальної інфекції. Коли стан здоров'я значно погіршився, лікарі вирішили її приспати.

Три носорога даного виду живуть у кенійському заповіднику Ол Педжета.

Довідка. Від своїх побратимів чорних носорогів, північні білі відрізняються більшими розмірами та вагою. Їхня висота досягає двох метрів, вага - 4-4,5 тонни.

Довжина двох рогів на морді тварини коливається від 1 до 1,5 м.