Метан це природний газ, які викликає на Землі парниковий ефект і турбує уми багатьох людей. Але він може стати незамінним в космічній галузі.

У даний час рідкий водень використовують в якості ракетного палива для ракетоносіїв. Метан, на відміну від водню, значно більш стабільний. Він може безпечно зберігатися при більш високих температурах і при цьому значно щільніше. Це дозволить зберігати газ в значно менших контейнерах.

Читайте також: NASA відправлятиме "маршрутки" у космос

NASA працює над двигуном, який зможе використовувати метан як паливо. Агентство сподівається, що в майбутньому люди навчаться видобувати метан з атмосфери інших планет. Зокрема, на планеті Марс.

Ця розробка дозволить при польоті на Марс не брати з собою паливо на зворотну дорогу. Його астронавти зможуть добути метан на планеті.

Популярні новини зараз
Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися Українці можуть залишитися біля розбитого корита: що буде з пенсіями Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу
Показати ще

Такий метод може також значно полегшити вивчення більш віддалених від Землі планет. Вчені вже з'ясували, що на багатьох небесних тілах, які існують в нашій Сонячній системі, є запаси метану у великих кількостях.