NASA уклала угоду із SpaceX про виконання пілотованого польоту на Міжнародну космічну станцію.

Про це розповіли у прес-службі американського відомства.

"Агенція, 20 листопада, зробила важливий крок у напрямку розширення дослідницьких можливостей на МКС, розмістивши для запуску астронавтів зі Штатів перше замовлення в каліфорнійській компанії SpaceX", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Tesla працює над двигуном з мільйонним пробігом (відео)

У травні NASA залучила до розробки нових пілотованих систем концерн Boeing.

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Агенція розраховує, що комерційні пілотовані місії на Космічну станцію із використанням корабля Boeing CST-100 Starliner та SpaceX Dragon посилять можливості Америки у пілотованій космонавтиці та збільшать можливості наукових досліджень на борту орбітальної лабораторії.

Комерційні пілотовані запуски у підсумку обійдуться Сполученим Штатам дешевше, ніж треба платити Роскосмосу за доставку астронавтів на МКС.

Програму планують реалізувати у 2017 році.

Якщо необхідні на запуски кошти не отримають у повному обсязі у наступному році, то доведеться продовжувати користуватись послугами Російської федерації із доставки астронавтів у космос.

Наразі, транспортує космонавтів на орбіту лише один пілотований корабель - "Союз ТМА-М".

У 2014 році у NASA вирішили будувати кораблі CST-100 (Starliner) і Dragon V2 спільно із SpaceX і Boeing. Загальна вартість робіт - 4,2 мільярда доларів для Boeing і 2,6 мільярда доларів для SpaceX.