Вчені з Європи вирішили перевірити загальну теорію відносності. Для цього проведуть максимально точний аналіз ефекту уповільнення часу. У цьому їм допоможе некоректно виведені супутники Galileo.

Про це повідомляє журнал Nature.

Загальна теорія відносності свідчить, що гравітація веде до уповільнення ходу часу. Тобто, на поверхні нашої планети час тече повільніше, а при видаленні від Землі - швидше. Центр прикладних космічних технологій та мікрогравітації з Німеччини і французька Паризька обсерваторія хочуть провести найдетальнішу "діагностику" теорії.

Супутники Galileo мають не кругову, а витягнуту орбіту. Вчені звірять час на Землі і на борту космічних апаратів.

Читайте також: NASA випробовує новий двигун для ракет (відео)

Популярні новини зараз
Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні ПриватБанк заблокував рахунок: що треба робити відразу
Показати ще

Пророцтво теорії експерти перевірять з точністю до 0,0004%, а результати отримають до кінця 2017 року.

Ефект уповільнення часу раніше перевіряли на апараті Gravity Probe A, запущеному в 1967 році. Перевірка тривала дві години. За допомогою атомного годинника на його борту пророкування загальної теорії відносності було підтверджено з точністю 0,0007%.

Новий експеримент буде значно відрізнятися від старого. Вчені будуть мати у своєму розпорядженні цілий рік.

Також шукайте в інтернеті корейський айфон xr або копія iphone xr.