Люди завжди мріяли про довголіття. Основні методи продовження життя, так чи інакше, пов'язані з розумінням природного процесу старіння людини. Не так давно, вчені з іспанського університету Ов'єдо випробували на мишах новий лікарський препарат. Він допоміг вилікувати у них хворі клітини та омолодити клітини більшості піддослідних. Ця дозволить уповільнити процес старіння і продовжити життя людини до 135 років.

Однак найбільш реальні кроки в боротьбі зі старінням робляться у сфері імплантації та протезування. На даний час можна замінити людське серце донорським аналогом, або кардіопротезом. Пошкоджені кінцівки також можна поміняти на біонічні протези.

Група американських вчених з США прийшла до висновку, що імплантація та їх механізації стане імовірним ключем до довголіття. Ця наштовхнуло їх на розробку замінника людського тіла на багатофункціональне тіло-робота. В ньому буде циркулювати кров і всі необхідні речовини для підтримки життєдіяльності організму, включаючи мозок.

Читайте також: Знайшли метод лікування гемофілії

Вчені вбачають проблему старіння в самому тілі людини. Унаслідок цього, тіло і органи втрачають можливість підтримувати функціонування мозку через свій знос. Вчені вважають, що це завтра стане реальністю, а не науковою фантастикою.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як доказ, вони наводять приклади людей, які живуть з біонічними протезами кінцівок і імплантатами серця.

Переконливим досягнення у цій сфері є розробка біонічних протезів. На сьогодні людина може керувати ними за допомогою сигналів, що посилаються з мозку.