Китайська робототехнічна компанія HIT Robot Group представила серію нещодавно розроблених бойових роботів на міжнародній конференції в Пекіні.

Це три невеликих пристрої, що призначені для виконання різного роду завдань, пише weua.biz.

Один з них має вогнепальне озброєння, у тому числі гранатомет невеликого калібру. Китайський уряд збирається використовувати цих роботів всередині країни з метою "боротьби з тероризмом".

Повідомляється, що роботи можуть діяти повністю самостійно або в складі групи, координуючи дії один з одним. Ще один робот призначений для проведення розвідки та спостереження, він має камери та набір датчиків, що здатні виявити бойові хімічні речовини, вибухівку тощо.

Читайте також: Німці винайшли генератор енергії метану без спалювання

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Якщо цей робот виявить щось небезпечне, він викликає робота-сапера, який виконує розміновування та інші необхідні дії під керівництвом оператора через систему дистанційного управління.

Роботи працюють на базі однакової гусеничної рухомої платформи і відрізняються один від одного тільки набором навісного обладнання. Вага робота-розвідника та сапера становить близько 12 кілограм і їх без зусиль можна переносити в спеціальному рюкзаку на спині солдатів.

Набір з трьох роботів коштуватиме приблизно 1.5 мільйона юанів або 235 тисяч доларів. Очікується, що деяких роботів з цього набору можна буде використовувати для пожежогасіння та сільського господарства.