У Німеччині розробили нову технологію, завдяки якій можна виробляти енергію з природного газу без викидів діоксидувуглецю.

Про це пише Експрес.

"Винахід завдячує дослідникам Institute for Advanced Sustainability Studies в Потсдамі і Технологічному інституту в Карлсруе, Німеччина", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Нові сенсорні дисплеї практично не споживатимуть енергію

Учені тестували інноваційну технологію вилучення водню із метану ефективним та чистим методом.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Два роки інтенсивної роботи принесли розуміння майбутного потенціалу технології на прикладі експериментального реактора.

Під час тривалого експерименту, який проводили з кінця 2012 до весни 2015 року, вирішили створити експериментальний реактор із розщеплення метану.

Дрібні бульбашки метану вводили в нижню частину колонки із розплавленим оловом. Реакція розщеплення стається, коли бульбашки піднімаються до поверхні рідкого металу. Вуглець осідає у вигляді порошку у верхній частині реактора, виділяючись із бульбашок.

Остаточний дизайн реактора - 1,2-метровий пристрій з кварцу та "неіржавійки".

Прилад працював без перерви протягом двох тижнів. Він виробляв водень із швидкістю перетворення 78% при температурі 1200 °С. Тобто, реактор можна буде використовувати у промислових масштабах.

Тобто, замість спалювання метану (CH4), його можна розділити на компоненти - водень (Н2) і вуглець (С) під час "розщеплення метану". Ця реакція не дає шкідливих викидів.

Побічний продукт реакції - твердий чорний вуглець - важливий продукт для промисловості.