Наступного року американському військовослужбовцю проведуть операцію з трансплантації статевого органу, який візьмуть у донора.

Такого роду операції ще жодного разу не проходили у США, передає Еспресо.TV з посиланням на The New York Times.

Спеціалісти медичної школи при Університеті Джонса Хопкінса стверджують, що через кілька місяців після операції пацієнт вже зможе нормально мочитись і жити статевим життям.

Відзначимо, що більше 1,3 тисячі американських солдат отримали урогенітальні поранення під час військових дій в Іраку і Афганістані в 2001-2013 роках. Більшість з них є молодими чоловіками віком до 35 років.

Читайте також: Американці створили корабель для космічних туристів

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

На сьогодні у світі відомо лише про два випадки пересадки пеніса. У 2006 році таку операцію провели в Китаї. Вона завершилася успішно, але через кілька місяців пацієнт захотів видалити пересаджений орган через психологічні проблеми.

Ще одну успішну трансплантацію чоловічого статевого органа провели південноафриканські лікарі у березні 2015 року. Пацієнт швидко відновився після операції і вже встиг стати батьком.

Фахівцям Університету Джонса Хопкінса дозволили провести 60 таких пересадок. Вартість операції складає близько 200-400 тисяч доларів, проте перші з них оплатить сам університет.