З'явились нове направлення в прикрашенні людського тіла - струмопровідні татуювання. В подальшому, вони здатні замінити фітнес-трекери і навіть датчики отруйних речовин для військових.

Про це повідомляє TechCrunch.

Технологію нанесення розумних татуювань представила американська компанія Chaotic Moon. Вони здатні по функціональності замінити деякі натільні пристрої.

Нова технологія отримала назву Tech Tats і передбачає нанесення на шкіру людини тимчасових татуювань. Для цього використовується електропровідна фарба. Такі татуювання виконують роль проводів між електронними компонентами натільного пристрою. Мікросхеми та елементи живлення також тимчасово приклеюються на шкіру.

Розробники технології розповіли, що технологія такого роду здатна допомогти створити натільний пристрій з функціональністю фітнес-трекера, електронного гаманця, медичного діагностичного модуля і навіть переносного хімічного детектора для військовослужбовців.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Читайте також: Стать злочинців визначатимуть за відбитками пальців

Tech Tats поки не розповсюджує інформацію щодо планів комерційного використання.

Нагадаємо, ідея використовувати електропровідні натільні татуювання не нова. Минулого року дослідники з Каліфорнійського університету в Сан-Дієго представили тимчасове татуювання. Вона поєднало у собі функції фітнес-трекера і генератор електричного струму.