На краудфандінговой платформі Kickstarter ведуть збори грошей для чергового винаходу. Це буде "клешня" для квадрокоптера. Вона отримала назву Mantis Drone Claw.

Автором стартапу став Бен Кардуш з британського міста Шеффілда. В рамках нього винахідник сподівається зібрати п'ять тисяч фунтів-стерлінгів. Він планує створити пристрій для захоплення, який розширить функціональний ряд сучасних безпілотників.

Mantis Drone Claw є автоматичною залізною "клешнею". Він зовні нагадує ту, що використовується в автоматах з м'якими іграшками. Вона складається з п'яти металевих "кігтів". Вони здатні схоплювати невеликі предмети. Суть роботи механізму дуже проста. При опусканні конструкції вниз, "кігті" розтискаються, а при підйомі дрона вгору, вони змикаються. Це дозволить безпілотнику забрати предмет з собою.

Читайте також: Гонки дронів на мільйон доларів (відео)

Творець "клішні" розповів, що її можна використовувати в самих різних цілях. Вона допоможе взяти пульт, до якого вам ліньки дотягнутись, або зможе витягти різні предмети з важкодоступних місць.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

На даний момент Бену Кардушу вдалося зібрати приблизно 80% від всієї необхідної суми. На збір цих грошей у нього залишилося менше 30 днів. Якщо він зможе залучити необхідну суму, то перші "клішні" для дронів покупці отримають у квітні наступного року.