Змагання з дрон-рейсингу, гонки безспілотників пройдуть в Дубаї. Вони заплановані на наступний рік і називаються World Drone Prix. Переможець змагання отримає головний приз змагань - один мільйон доларів.

Про це повідомляє місцеве видання Khaleej Times.

Всесвітня організація гоночних дронів запланувала проведення заходу World Drone Prix на березень 2016 року. Офіційно змагання відкриють 10 березня. А перші перегони пройдуть вже на наступний день.

20 грудня опублікують регламент змагання і звід правил. Етап кваліфікації на гонки стартує 1 січня наступного року.

Для допуску команда до змагань існують певні правила. Команда повинна складатися з не менше п'яти осіб: капітан команди, оператор безпілотника, навігатор, а ще двоє будуть відповідати за технічне обслуговування дрона.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Читайте також: Студент покатався на беспілотнику (відео)

Також у команди повинен бути принаймні один спонсор. Ті учасники, які зможуть подолати кваліфікаційний етап, відправляться на початку березня в Дубай. Там вони проведуть кілька тестових польотів перед офіційним відкриттям змагання.

Нагадаємо, World Drone Prix є змаганням з найбільшим розміром призового фонду в історії дрон-рейсингу.

Загальний призовий фонд Чемпіонату світу з дрон-рейсингу, який проходив у жовтні, становив всього лише 200 тисяч доларів.