У понеділок 21 грудня астронавти NASA Скотт Келлі і Тім Копра здійснили незапланований вихід у відкритий космос, щоб попрацювати ззовні МКС, пише ВВС.

Вони мали полагодити несправний транспортер роботехнічної системи, що доставляє продовольство на станцію. Астронавтам потрібно було пересунути транспортер, який застряг, на потрібну позицію.

За повідомленням NASA, ремонтні роботи виконувалися напередодні прибуття на МКС російського вантажного корабля "Прогрес МС". Він повинен пристикуватися 23-го грудня.

Після завершення основного завдання космічний дует також проклав кабель до місця, де буде розміщений стиковий вузол для американських космічних кораблів.

Роботи на зовнішній поверхні МКС тривали три годин.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Читайте також: Побачити Землю з космосу можна за $100 тисяч

Келлі та Копра успішно впорались з роботою та без проблем повернулись в шлюзову камеру орбітальної станції.

Для екіпажу МКС це вже 191-а прогулянка у відкритому космосі з метою ремонту станції. Наступний вихід за межі станції запланований у січні 2016 року.