Шведські дослідники з університету Лінчепінга розробили дивовижний папір. Він здатний зберігати енергію. Новий матеріал складається з наноцелюлози і полімеру, який здатний проводити струм.

Він настільки гнучкий, що його можна згортати в рулон і складати з нього орігамі. Для наочної демонстрації гнучкості нового матеріалу розробники склали з нього фігурку лебедя. Вчені назвали свою розробку EnergipappretOne.

Один аркуш "енергетичного паперу" має діаметр 15 см і товщину у десяту частину міліметра. Його ємність можна порівняти з доступними на сьогодні іоністорами – гібридом конденсатора та хімічного джерела електрики.

Папір може витримувати сотні циклів зарядки-розрядки. Для повної його зарядки необхідно лише кілька секунду.

Читайте також: Vertu створила свій перший розумний годинник

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Папір виглядає як аркуш тонкого пластика. Щоб виготовити батареї конденсаторів небхідний складний виробничий процес і різні матеріали. На відміну від цього, щоб зробити "енергетичний папір" необхідні прості матеріали. Лише целюлоза і доступний полімер.

EnergipappretOne має невелику вагу. Він не містить у своєму складі шкідливих речовин і важких металів. Чим не шкодить навколишньому середовищу.

Крім того, "енергетичний папір" має захист від вологи, яка може впливати на його роботу.