Фахівці Американського космічного агентства збираються перевірити на практиці можливість вирощування картоплі на Марсі, як це показано у фільмі "Марсіанин".

Найближчим часом учені мають намір провести відповідний експеримент, пише Телеграф.

Щоб відтворити умови Червоної планети, вони планують використовувати пісок з перуанської пустелі. Крім того, вчені збираються зімітувати атмосферу Марса та його кліматичні умови.

Читайте також: Астронавти три години ремонтували МКС (відео)

Зазначимо, що це буде вже не перший експеримент NASA з вирощування "марсіанських" овочів. Однак зараз фахівці відомства рішуче налаштовані на створення сорту картоплі, який буде стійким до суворих умов Червоної планети.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У фільмі "Марсіанин" герой Метта Деймона залишається один на Марсі і, щоб вижити, намагається вирощувати картоплю, використовуючи марсіанський ґрунт і відходи людської життєдіяльності.

За прогнозами провідних експертів, перші люди зможуть потрапити на Марс не раніше 2030 року.