Якщо картонні лотки з-під яєць могли б літати, то вони, напевно, виглядали б так само як ці дрони. Незважаючи на комічний вигляд, ідея створення такого літального апарату досить серйозна. Перш за все він має застосовуватися там, де його падіння може забруднити довкілля. Також його використовуватимуть для таємних місій.

Тобто безпілотник повинен не тільки добре літати, але й після падіння розкладатися без залишків. Щоб досягти цієї мети американські вчені використали матеріал на основі грибів.

Міцелій давно використовують як компонент для пакування вина або дощок для серфінгу. Для дронів гриби додатково покрили бактеріальною целюлозою. Запакували це все в білкову оболонку зі слини польової оси. Вона має захищати апарат, як й осині гнізда від води.

Завдяки цим матеріалам безпілотник після падіння зможе сам утилізуватися. Це чудово підходить для прихованого шпигунства.

Читайте також: Презентували літак з панорамою на небо (фото)

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Мікросхеми дрона зроблені з використанням срібних наночастин. Після падіння вони також підлягають біологічному розпаду. Інженери наголошують, що не усі компоненти можна виготовляти з матеріалу, який здатний розкладатися.

Під час першого польоту на змаганні International Genetically Engineered Machine Competition у Бостоні, дрон обладнали пропелерами від звичайного квадрокоптера і стандартною батареєю. Але вчені продовжують дослідження у цій сфері.

Дрон не можливо створити на 100% біологічним. Але зробити його більш безпечним для навколишнього середовища, ніж літальний апарат з пластику, цілком реально.