Україна розробляє новий ракетний комплекс, що перевищує характеристиками знаменитий "Сапсан".

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов під час брифінгу, повідомляє телеканал "112 Україна".

"Щодо оперативно-тактичних ракет, у тому числі "Сапсан", ця тема перебуває під жорстким контролем РНБО, і сьогодні я хочу сказати, що наші конструктори відпрацьовують оперативно-тактичну ракету, яка перевищує за своїми показниками той проект, який свого часу отримав назва "Сапсан", - сказав він.

Турчинов уточнив, що створюється виробництво повного циклу, починаючи від ракетного палива і закінчуючи бойовою частиною ракети. Новий ракетний комплекс буде найкращим стандартом з оперативно-тактичних ракет, які є у світі.

Нагадаємо, цього року український военпром створив кілька видів нового озброєння. Наприклад, виготовили новий 82-мм міномет "Верба".

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Київстар відреагував на безмежні питання щодо підвищення тарифів: "Довго утримувався від цього..." Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

Читайте також: Росія готується до великої війни

Також київський завод "Маяк" представив свої нові розробки зброї: оперативно-портативну гвинтівку "Гопак" і снайперську великокаліберну гвинтівку для спецназу.

Крім цього, українські зброярі створили унікальні бойові модулі, озброєні протитанковими ракетами, які набагато ефективніше розрекламованих Javelin із США. Мова йде про бойові модулі "Бар'єр" і "Сармат", які перетворюють будь-яку українську техніку в винищувачів танків. Вони можуть знищити будь-який танк у світі, включаючи нові російські Т-90 і Т-72Б3.