Росія переозброюється та готується до "нової ери", пише New York Times.

Москва намагається повернути собі вплив на світові події завдяки зусиллям на декількох напрямках. Зокрема, будує та розширює бази в Арктиці, аби в майбутньому захищати і використовувати морські торгові шляхи.

Військовий бюджет Росії постійно зростає, стверджує видання. Порівняно з 2014-м він виріс на 11 мільярдів доларів у 2015 році. Це дозволяє проводити більше масштабних військових навчань. Найбільше насторожує світ, що у навчаннях беруть участь і підрозділи, пов'язані з ядерним арсеналом країни.

"Послання, яке офіційні російські джерела доносять світу, полягає в тому, що вони готуються до масштабної війни між країнами. Йдеться не про миротворчість чи протидію повстанню", - цитує газета Йохана Норберга з Шведського оборонного дослідницького агентства.

Росія також дозволяє військовим літакам проникати чи пролітати поруч з повітряним простором інших країн, наприклад США, пише New York Times.

Популярні новини зараз
Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Американський професор Кімберлі Мартен вважає, що Володимир Путін намагається спровокувати США й НАТО і втягнутися у воєнні дії. Його мета – переконати росіян, що ці країни становлять загрозу. Це підвищує популярність глави Кремля.

Читайте також: Росія і Вірменія створюють спільну систему ППО

Нещодавно голова РНБО Олександр Турчинов написав у своєму блозі, що Росія готується до серйозної та масштабної війни. Останні конфлікти РФ використовує для підвищення боєготовності своєї армії. На сході України росіяни відпрацьовують технологію проведення сухопутних операцій з використаннім артилерії, а в Сирії проводять навчання авіації та ракет.