Державне підприємство "Антонов" у четвер презентувало в Києві новий український літак АН-178. Його основне призначення - транспортні операції.

Про це повідомив столичний мер Віталій Кличко на власній сторінці у Facebook.

Він також додав, що підприємство працює над новою версією, яку отримає українська армія.

Базою нового літака став пасажирський Ан-158. Транспортна версія літака відрізняється формою фюзеляжу. Також у неї є рампа для вантаження і вивантаження габаритних вантажів.

Авіалайнер замінить літаки типу Ан-12 і може брати на борт до 18 тонн вантажу. Генеральний конструктор "Антонова" Дмитро Ківа заявив, що однією з переваг Ан-178 є можливість перевозити два морських контейнери в герметичній кабіні.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

"Антонов" планує сертифікувати літак, як цивільний і військово-транспортний літак. Влітку минулого року підприємство завершило складання фюзеляжу Ан-178.

Першим замовником нової моделі може стати авіакомпанія з Еміратів Maximus Air. Вона спеціалізуються на вантажоперевезеннях.