Експерти повідомили про новий спосіб поширення вірусів - вони можуть бути у рекламній розсилці, яка приходить на електронну пошту.

Про це повідомляє Іnternetua.

До рекламного спаму кріплять макровіруси - програми, написані макромовою, які вбудовані у текстові та графічні редактори, електронні таблиці.

Листи від невідомого адресата, як і підтвердження нібито про проведені платежі, повідомлення про штраф, грошові перекази, електронні квитки краще не відкривати, радять експерти.

Читайте також: Вірус шантажує геймерів World of Tanks та StarCraft 2

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Кіберзлочинці маскують свої підробки під офіційні листи із зазначенням повних контактних даних, логотипів, легітимних посилань компаній і банків.

Всі шкідливі листи містили вкладення із розширенням .doc або .xls, при відкритті якого запускався скрипт VBA. Цей скрипт завантажував і встановлював в систему інші шкідливі програми, наприклад банківського троянця Cridex.

Кіберзлочинці цього року також почали заводити цілі домени, з яких розсилають спам різного змісту.

Наприклад, у листах із доменів .work пропонують послуги з ремонту, будівництва. Реклама освітнього характеру, дистанційного навчання сиплеться з доменів .science. С.pink, .red, .black, надсилають рекламу азіатських сайтів знайомств.