Компанія Google запатентувала іграшки, які слухатимуться команд людини і відповідатимуть на них. А також стежитимуть за малечею та триматимуть під контролем весь будинок.

Про це пише видання Наука і техніка.

За задумом компанії, електронні гаджети у вигляді плюшевих ведмедиків і зайців будуть підключать до інтернету. Вони зможуть виконувати різноманітні інструкції: вмикати чи вимикати електрику, побутові прилади тощо.

Читайте також: Відкрилася українська версія App Store

Найбільше концепція привернула приватні компанії, адже такі іграшки цілком можуть служити для шпигунства: в них вбудовані камери, мікрофони і динаміки.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Більше того, іграшка Google, немов з фільму Спілберга "Штучний розум", зможе імітувати емоції і реагувати на вказівки господаря. Секрет у "кодовому слові", яке механізм розпізнає і у відповідь на нього повертає голову.

"Іграшка зможе висловити подив або інтерес, піднімаючи голову і широко відкривши очі. Камери фокусуються на очах людини, тож створюється відчуття, що іграшка дивиться прямо на вас", - йдеться у патенті.

Поки подібні іграшки-девайси можна зустріти лише в науково-фантастичних стрічках і фільмах жахів.