Skype, дочірню компанію Microsoft, викликали у кримінальний суд в Бельгії після того, як сервіс інтернет-телефонії відмовився надати слідчим допомогу в розслідуванні злочину.

Про це повідомляє internetua, посилаючись на бельгійську газету Le Soir.

Слідчі запросили у Skype доступ до листування та даними про дзвінки двох підозрюваних громадян Вірменії, які в 2012 р здійснили ряд злочинів, пов'язаних з торгівлею нелегальними і викраденими товарами.

Однак Skype відмовилася це зробити, пославшись на те, що не є бельгійським телекомунікаційним оператором, і тому місцеве законодавство на компанію не поширюється.

Читайте також: Google випустить розумні іграшки, оспівані у фільмах жахів

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Належить вирішити, чи належить Skype до категорії телеком-провайдерів", - повідомив представник суду, додавши, що якщо це виявиться так, компанії загрожує штраф за перешкоджання слідству.

Відмовившись надати інформацію, Skype, ймовірно, порушив бельгійський закон про комунікації, пояснили в суді.

Нагадаємо, у січні 2013 року група організацій і приватних осіб направила відкритий лист корпорації Microsoft з проханням прояснити ситуацію з моніторингом повідомлень, якими обмінюються користувачі купленого нею в 2012 р сервісу Skype (Microsoft купила Skype за $ 8,5 млрд в 2011 г).

Автори послання поскаржилися, що в частині конфіденційності листувань положення Skype занадто розмиті, зокрема, в тому, що стосується взаємодії з правоохоронними органами та третіми сторонами.

Приводом для тривоги послужив випуск китайське версії Skype з вбудованим фільтром для блокування небажаних текстових повідомлень.