Дослідники з Університету штату Огайо вигадали технологію, яка дозволяє до 30% продовжити час роботи смартфона від акумуляторної батареї за рахунок добування енергії з радіохвиль.

Про це повідомляє UBR.

"При передачі сигналів між мобільними пристроями, базовими станціями і Wi-Fi-роутерами багато хвиль розсіюється", - ідеться в повідомленні.

За словами одного з авторів розробки Чі-Чі Ченя, лише близько 3% радіохвиль досягає заданої мети. Розробивши спеціальну систему, інженери змогли витягувати енергію і з інших 97% та спрямовувати її на підзарядку батареї пристрою.

Читайте також: Нова сигналізація відлякує грабіжників "домашніми звуками"

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Механізм складається з антени, яка приймає радіохвилі, і випрямляча, який перетворює змінний струм в антені на постійний, необхідний для зарядки акумулятора. За керування системою відповідає спеціальний контролер.

"Система дозволяє отримувати більше мікровата енергії. Цього недостатньо для забезпечення автономної роботи смартфона, яке споживає в тисячу разів більше енергії, проте достатньо для того, щоб продовжити час роботи гаджета", - пояснив Чень.

Витяг енергії відбувається лише тоді, коли смартфон працює на передачу сигналу. На прийомі сигналу функція відключена.

Винахідники запатентували технологію і продали права на її використання американському стартапу Nikola Labs.

На початку травня 2015 компанія TechCrunch Disrupt в Нью-Йорку продемонструвала перший продукт на її основі - чохол для iPhone 6, в якому є всі необхідні компоненти системи.

У червні 2015 стартап планує запустити збір коштів на виробництво чохлів на краудфандінговому сайті Kickstarater. Очікують, що вартість такого аксесуара становитиме $ 100.

Поставки планують розпочати в 4-місячний період.