Біолог з Франції Орелі Юхем шляхом довгих досліджень в Греноблі вивела протиракові пухлини. Молода жінка працювала протягом семи років над протипухлинною молекулою, відомою як ET-D5. Про це повідомляє журнал Brain.

"Ця молекула має можливість зупиняти поділ і проліферацію пухлинних клітин. Вона також може знищити судини, які формуються і живлять пухлину. Іншими словами, ця молекула може вбити пухлину, не пошкоджуючи прилеглі органи", - говорить вона.

Для того, щоб продовжити свої досліди, вона повинна отримати як мінімум 500 тисяч євро. Це необхідно для оплати нормативних токсилогічних тестів, які покажуть шкідливість молекули для людини. Попередні експерименти вона проводила на мишах.

Якщо знайдуться гроші на цей обов'язковий етап, то перші випробування на людях можуть початися в першому кварталі 2016 в Онкологічному центрі Леона.. Жінка розповіла про майбутні дослідження.

Матеріал по темі: У Китаї вивели генно-модифікованих свиней без сала

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Волонтери будуть приймати цю молекулу у вигляді таблеток. Тільки люди з раком можуть спробувати цей новий метод лікування. І особливо пацієнти у яких рак печінки, підшлункової залози, нирок або саркоми, яким важко працювати", - каже Орелі.

Вона зазначила, що такі досліди вкрай важливі суспільству.

"Сьогодні є реальна потреба в нових методів лікування цих захворювань. У разі успішних випробувань, патент, що належить університету Жозеф-Фур'є в Греноблі, може бути проданий фармацевтичної компанії для великомасштабної експлуатації", - підкреслила Орелі.

Нагадаємо, що на початку червня канадські вчені виявили в авокадо протипухлинні властивості.