У Сакраменто пройшов перший міжнародний чемпіонат із перегонів безпілотників. Призовий фонд змагання склав 25 тисяч доларів.

Про це повідомляє видання Quarz.

"Переможцем став новозеландець Чед Новак", - ідеться в повідомленні.

У Каліфорнії сто операторів взяли участь в трьох змаганнях: індивідуальні гонки на час, командні гонки на час і конкурс фігур вищого пілотажу.

Читайте також: У Китаї створили загін дронів-поліцейських

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Австралієць Чед Новак взяв перший приз на всіх етапах, обійшовши своїх суперників у подоланні перешкод на трасі більш ніж на дві хвилини.

Гонки дронів зараз переходять від хобі до виду спорту, визнаного у світі. Окремі групи ентузіастів об'єднуються в ліги і проводять імпровізовані змагання у Франції, Великобританії, США та Австралії.

Зазвичай оператори ганяють свої безпілотники по складах, покинутим автостоянках і далеких від людського житла полях і пустирях. Швидкість апаратів доходить до 160 кілометрів на годину.

"Найбільш привабливою особливістю гонок дронів вважається можливість спостерігати за подіями з ракурсу безпілотника, що летить з максимальною швидкістю: відео з його фронтальних камер в режимі реального часу передається на окуляри оператора", - розповідає видання.

Тобто рухами апарату керують, спостерігаючи за його польотом серед дерев, стовпів та інших перешкод - що і робить цей вид спорту захоплюючим.

Відеоролики з гонок збирають від півмільйона до півтора мільйонів переглядів на YouTube.